nditex изпробва нова формула, за да усъвършенства модела си на

...
 nditex изпробва нова формула, за да усъвършенства модела си на
Коментари Харесай

Zara открива магазин на бъдещето в Лондон

 nditex тества нова формула, с цел да усъвършенства модела си на консолидиране на физически магазини и онлайн продажби. Компанията ще отвори през днешния ден в комерсиалния център Westfield в лондонския квартал Стратфорд първия си магазин в света, отдаден напълно на реализирането и приемането на онлайн поръчки.
Става дума за краткотраен магазин от 200 кв. м, който ще бъде отворен до май, защото заема част от главния магазин на марката в същия търговски център, написа испанският стопански всекидневник Expansion.

Новият обект ще предлага лимитирана сбирка от дамски и мъжки облекла, които могат да бъдат закупени посредством онлайн поръчка. Предлагането няма да се лимитира единствено до тези облекла, защото чиновниците на магазина ще разполагат с  таблети и мобилни устройства, с цел да демонстрират на клиентите целия азбучник на Zara.

Клиентите ще могат да получават поръчката вкъщи или в магазина в същия ден, в случай че е направена преди 14 ч, или на идващия ден, в случай че е осъществена в късния следобяд.

Магазинът, в който клиентите ще могат също по този начин да заменят или връщат облекла, ще разполага с най-модерните технологии. Например, клиентите ще могат да заплащат поръчките без да минават през каса. Това ще става посредством система от ПОС-терминали с Bluetooth. Освен това ще бъдат конфигурирани огледала-екрани, които ще демонстрират действителния размер посредством потреблението на технологията RFID (радиочестотна идентификация) и ще дават фешън препоръки на клиентите.

 

Магазинът за онлайн поръчки на Zara в Стратфорд ще сложи началото на новия модел магазини, който компанията счита да показа в родния си град Артейхо. Inditex приготвя магазин с повърхност от 4 500 кв. м., който ще бъде първият на Zara в света с четири секции – дамска, мъжка, детска и онлайн. „ Това е крачка напред в тактиката за консолидиране на физическите ни магазини към онлайн средата, която е визитната картичка на нашата компания “, споделя президентът на Inditex Пабло Исла.

 

Освен че залага на онлайн секция, магазинът в Лондон ще включва и новия по-светъл вътрешен дизайн и фасада с двойна височина без витрини. На горния етаж фасадата ще бъде остъклена и ще разполага със датчици за засичане на наличието на клиенти за да се прожектират изображения върху стъклото, когато те се приближат.
Технологиите ще участват и вътре в новия магазин. Inditex ще конфигурира автоматизиран пункт за приемане на поръчките онлайн. Компанията тества услугата в последните месеци в магазина си в Мариналеда, Ла Коруня.

Системата действа с оптичен читател, който сканира QR кода или разрешава въвеждането на PIN код, който клиентът получава, когато реализира покупка посредством уеб страницата на Zara. От другата страна на преградата самостоятелен робот се придвижва в склада, където могат да се обработват до 2 400 пакета по едно и също време, и когато открие поръчката, я слага в кутия. Целият този развой може да се реализира без клиентът да взаимодейства със чиновниците на магазина, а това разрешава експедитивност при приемането на покупката.

Същата концепция за икономисване на време и възстановяване на прекарванията на клиента стои зад касите за автоматизирано заплащане. Системата разпознава облеклата и клиентът единствено би трябвало да удостовери, че всичко е тъкмо преди да заплати с картата или мобилния си телефон посредством приложенията на Zara и Inditex.
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Миглена Иванова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР